Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

THE ENDLESS RIVER

2016-02-27 @ 18:00 - 19:50

- KR80

Endless River

Westerninspirerat om sorg och öde
Med den hopplösa, ensamma känslan hos de bästa westernfilmerna bygger regissören Oliver Hermans upp ett tätt drama om två människors sorg, mitt ute i ett öde sydafrikansk landskap. Med inspiration från Hollywoods dramatiska guldålder i form, men som innehållsmässigt sätter fingret på landet Sydafrika just nu, och den våldsamma historien som inte går att undvika. Filmen nominerades som första sydafrikanska film till det prestigefyllda Guldlejonet i Venedig.

Servitrisen Tiny som jobbar på ett landsbyggdskafé känner sig allt mer misstänksam mot sin man, som precis kommit ut från ett långt fängelsestraff. En av hennes kunder är fransmannen Gilles, vars fru och barn mördas bestialiskt i ett misslyckat rån. I det kaos som råder inom dem hittar de på något sätt varandra, och deras resa tillsammans går mot något trevande och osäkert som ingen kan förutse.

Regissör: Oliver Hermanus

Med det ödesmättade queerdramat Beauty, som visades på Cannesfestivalen 2011 och nominerades till en Oscar, slog fotografen och filmskaparen Oliver Hermanus igenom på bred front. The Endless River är hans nästa film där, tragedin spelar en lika avgörande roll.

Details

Date:
2016-02-27
Time:
18:00 - 19:50
Cost:
KR80
Website:
http://cinemafrica.se

Venue

Zita 1
Birger Jarlsgatan 37
Stockholm, 11145 Sweden
+ Google Map
Phone:
+46(0)8232020
Website:
zita.se