CinemAfrica / Shorts and Videos / #blackmendream

#blackmendream

#blackmendream, är en dokumentär som djupdyker i det psyko-emotionella landskapet vid skärningspunkten mellan svarthet och maskulinitet.

Filmad i svart och vitt sitter nio män vända med ryggen mot kameran där deras ansikten aldrig visas. Många har bar överkropp eller är bara nakna. Alla symboliskt utklädda till antaganden tills vi bjuds in till deras inre landskap med hjälp av regissörens frågor.

De svarar på frågor som: När blev du en svart man? Gråter du? Hur var du uppfostrad att hantera dina känslor?

Denna experimentella dokumentär, kallad #blackmendream, är ett verk av den mångsidiga Philadelphia-baserade konstnären Shikeith Cathey. Hans nyfikenhet drivs av de sociala, kulturella och politiska missuppfattningarna som svarta män i Amerika utsätts för, och filmen utforskar den emotionella upplevelsen och själsliga kostnaden för de som är födda utifrån de missuppfattningarna.

Inte begränsad till de män som visas på skärmen, uppmanar #blackmendream tittaren att använda filmens sociala media-hashtag för att svara på frågor som ställs genom filmen. En enande metod för att uppmuntra andra svarta män att se och uppleva sig i tillstånd av samhörighet, ömhet, omvandling och självreflektion.