CinemAfrica / DOCUMENTARY / Sacred water

Sacred water

Det var en dag när kungen var iväg i krig som drottningen bad en av sina vakter att ha sex med henne. Vakten vägrade först och menade att det inte vore rätt. Då hotade drottningen honom till livet och han gick motvilligt med. Men vakten var så nervös över vad som skulle kunna hända med honom att hans kropp skakade. Och istället för att tränga in i drottningen så skakade hans penis upp och ner längs med hennes blygdläppar och klitoris – en teknik som senare skulle bli känd som kunyaza. Plötsligt började en ström av vatten spruta ut ur drottningen.

Sacred Water  är en total feel good-film, skriven och regisserad av belgiske Olivier Jourdain. Det är mycket humor om ett ämne som har en självklar plats i kulturen i Rwanda, och det är Kunyaza. Kunyaza är en teknik för att framkalla kunyara, vad som på svenska kallas för kvinnlig ejakulation. Praktiken är högst levande i Rwanda, men även i flertalet grannländer under andra namn.

Filmen tar i ämnet på ett vackert upplyftande sätt både genom sin ton och genom personerna som deltar. Det är en vandringsfärd genom ett kulturellt fenomen som i lekfulla självklarhet inspirerar till glädje. Filmen har en stundtals poetisk ton, men är mestadels grundad i lättsamma intervjuer och scener där kunyaza diskuteras och förklaras utav både läkare och självutnämnda experter på radion på okonventionella och riktigt roliga sätt. Sacred Water  kan få vem som helst att skratta och må bra.

*Filmen visas tillsammans med filmen Ass4Sale and The Secret Of Happiness

TRAILER