CinemAfrica / Shorts and Videos / Same Sex Biz

Same Sex Biz

Same Sex Biz erbjuder en fragmenterad redovisning av avvikande åsikter om homosexualitet i Afrika. Denna skärminspelningskollage sammanväver olika filmer från dansscenen på LGBT-fest i Maputo, en nigeriansk kvinnas ilska mot de senaste lagarna som straffar homosexualitet i Nigeria, homofobiska påståenden samt hopp och avsky hos unga moçambikiska aktivister. Genom att konfrontera diskurser skapar Same Sex Biz ett kaotiskt exempel på den komplexa situationen som afrikanska homosexuella ställs inför idag.

Tabita Rezaire är en videoartist, hälso-tech-politix-utövare och Kemetic / Kundalini Yoga-lärare med säte i Johannesburg. Rezaires arbete tar itu med den genomgripande matrisen av kolonialitet och dess påverkan på teknik, sexualitet, hälsa och andlighet.

Genom sitt skärmgränssnitt och energiströmmar erbjuder hennes digitalt läkande aktivism alternativa läsningar av dominanta berättelser, ifrågasätter västerländsk auktoritet och propagerar för att ta isär den förtryckande, vit överhöghet-patriarkala-cis-hetero-globaliserade blicken på världen.

Genom sin skärmgränssnitt och energiströmmar erbjuder hennes digitalläkande aktivism substitutionsavläsningar till dominerande berättelser som avkallar västerländsk myndighet och predikar för att demontera vår förtryckande white-supremacist-patriarkala-cis-heterero-globaliserade världsskärm.