CinemAfrica / Jury 2018

Jury 2018

Jury 2018

KORTfilmsjury

ABIAN HIRSI

Abian Hirsi är inslagsproducent, fotograf och klippare inom TV/Reklam. Hon var reporter för en UR-dokumentär (Artityd). Som egenföretagare har hon jobbat med kunder som EON, Danska Arla, Dressmann, Travellink mfl. 2017 producerade Hirsi Coca Colas storsatsning Coke TV. Hon har även producerat ”behind the scenes”-material åt svenska artister, bland annat Dani M, Linda Pira och Zara Larsson.

Luwam Zeru

Luwam Zeru är en streetwear- och musikfantast. Efter att ha DJat själv startade hon tillsammans med två andra svarta kvinnor, DJ-crewet ’Wavvy Tracks’ för att bryta homogeniteten och öppna dörrar i den svenska klubbscenen.

Rudy Loewe

Rudy Loewe är en bildkonstnär som utforskar teman som svart historia, sexualitet och kön genom storytelling och formgivning. För närvarande studerar Rudy till en Master i Visuell kommunikation på Konstfack och är grundare till den seperatistiska gruppen Brown Island, som organiserar rasifierade studenter på Konstack.

 

långfilmsjury

Heba Habib

Heba Habib föddes i Egypten men växte upp i Namibia, Sydafrika och England. Hon började sin karriär som filmkriitker och kulturskribent i Egypten för att sen arbeta som reporter för internationella publikationer som Vice, Time och New Yorker. Fram tills nyligen var Heba Kairo-korrespondent för Washintong Post. Idag arbetar hon som filmproducent för Seen House, ett Kairobaserat produktionsbolag och är aktuell med dokumentärfilmen An Expression Of Halim, en film om pionjären inom elektromusiken,
Halim el Dabh.

Jon S. Goff

Jon S. Goff är filmskapare, multimediakonstnär och forskare. Hans verk utforskar identitet via bilden av ett samhälle. Goff har lånat sin lins till de nyligen utgivna och prisbelönta dokumentärerna Out in the Night (POV, Logo 2015) och Evolution of a Criminal (Independent Lens 2015). Hans videoinstallation, A Site of Reckoning: Battlefield, visas just nu på New Orleans International Art Triennial Prospect 4: The Lotus in Spite of the Swamp.

Sharmarke Binyusuf

Sharmarke Binyusuf är född i Mogadishu och flyttade till Sverige 1995. Idag pluggar han till en kandidatexamen i dokumentärfilm på Stockholm dramatiska högskolan. Sharmake är sedan våren 2010 knuten till Story AB där han bland annat regisserar den prisbelönta dokumentärfilmen Jag är Dublin.