CinemAfrica / Media

Media

Media

For all media inquiries:

 

Please contact Ebba Lindqvist PR at brev@ebbalindqvist.se /  070-480 33 00  OR 070-401 56 48

2018 Press Release:

CinemAfrica filmfestival fyller 20 år!

CinemAfricas 20 års jubileum äger rum 26 februari – 4 mars 2018 runt om Stockholm och Umeå.

 Festivalchefen Dina Afkhampour säger ” Vi tittar med stolthet tillbaka på två decennier av det enorma kulturella bidraget som CinemAfrica har medfört till svensk kulturscen. Festivalen har sedan start lyft viktiga samhällsfrågor så som feminism, antirasism och intersektionalitet och drivit meningsfulla dialoger i samhället. Genom att erbjuda en nyanserad bild av den afrikanska kontinenten och dess kulturer formar vi framtiden genom vår Skolbioverksamhet som vi anser utrustar kommande generation med ovärderliga kunskaper om sin omvärld”.

Festivalen har för varje år växt och omfattar i år över 60 filmer från några av samtidens viktiga regissörer och konstnärer från den afrikanska kontinenten och den afrikanska diasporan.

 

Några viktiga gäster:

Regisörren by Mahamat Saleh Haroun: aktuell med A Season In France och som är Chads kulturminister som anses vara bland de prominenta regisörrerna från en afrianska kontitnenten.  Tidigiare vinnare av Cannes jurypriset 2010 för filmen A Screaming Man (2010).

 

Grace Jones: Bloodlight And Bami av Sophie Fiennes som har gjort The Pervert’s Guide To Cinema och är sister till skådespelaren Ralph Fiennes.

Razzia av Nabil Ayouch (Morocco)

 

I Am Not A Witch av Rungano Nyoni (Zambia)

 

High Fantasy av Jenna Bass (Sydafrika)

 

Martyren av afrosvenske regisörren Ahmed Abdullahi som handlar om radikaliseringsprocess i Sverige.

 

Jon Goff: Filmspecialist och curator vid The Smithsonian National Museum of African American History and Culture och kommer agera guidem utbyta erfarenheter, metider och  praxist från den afrikanska kontinetneten såväl som I diasporan.

 

CinemAfricas inviningskväll äger rum den 26 februaru på Oscarsteatern innehåller ett fullspäckat program med bland annat en Oscars­nominerad film och ett Speciellt framträdande av Augustprisvinnaren Johannes