CinemAfrica / Sportlovskul!

CINEMAFRICA FILM FESTIVAL, 21st EDITION

October 3rd - 6th, 2019

Sportlovskul!

Ta med dina kompisar, nära och kära och gå på gratis sportlovsvisning på CinemAfrica. Vi strävar efter att vara en pedagogisk plattform för barn, ungdomar och unga vuxna där de lär sig mer om afrikanska kulturer och människor. Vår förhoppning är att förmedla livet i Afrika, genom kontinenten och diasporan, till barn och ungdomar i Sverige. Vi är övertygade om att kulturen är ett av de mest kraftfulla verktyg vi kan använda för att utöka kunskap.

I år visar vi den magiska barnserien Bino & Fino och den experimentbaserade filmen Who am I?

Bino & Fino

I samarbete med Rum För Barn visar vi Bino & Fino, en animerad filmserie med utbildningssyfte för barn från fem år och uppåt, där vi får följa med syskonparet Bino & Fino på äventyr. Syskonen lever i ett samhälle i evenemangsubsahariska Afrika tillsammans med deras magiska fjärilskompis Zeena. Serien är producerad av den nigerianska animatörstudion EVCL STUDIOS.

26/2
Tid: 14:30

Rum För Barn, Kulturhuset Stadsteatern

 

WHO AM I?

Det våldsamma efterspelet efter riksdagsvalet i Kenya 2007 lämnade många konsekvenser efter sig. Klyftan mellan de olika folkgrupperna blev tydlig.

Idag, 10 år senare, fruktar många hur polariserat Kenya har blivit. Filmen Who Am I? utspelar sig i två grundskolor i Nairobi och Mombasa där regissören Wanuri Kahiu och Nick Reding utforskar problematiken kring nationell identitet bland eleverna. Med hjälp av lekar och intervjuer frågar filmskaparna eleverna vad de vet om diskriminering, folkgrupper och identitet. Inspirerat av Jane Elliots ”Blue Eyes, Brown Eyes”– experimentet tar filmen pulsen på de identitetsspänningar som råder i Kenya.

REGI: Wanuri Kahiu och nick reding
Engelska
30 min

Premiär 1/3
17.00
Kista Bibliotek