CinemAfrica & David Nzinga i Angola

Som Nordens största festival för afrikansk kvalitetsfilm arbetar vi ständigt för att öka utbudet av afrikansk film på biografer runt om i Sverige.

Detta året har vi djupdykt i den Angolanska diasporan och tillsammans med David Nzinga resa till Angola för att kunna presentera film ur angolanska diasporan under årets festival. Nzinga har under sin resa besökt producenter, regissör, filmskapare i Angola och som arbetar nationellt och internationellt med film som kan vara relevanta för CinemAfrica att visa.

David Nzinga: Jag är producent på Warner Bros, grundare till produktionsbolaget DNZ pictures och en av initiativtagarna till plattformen People of film tillsammans med Hawa Sanneh. Där vi tillsammans verkar för att fler diversifierade röster ska få ta plats i film. Härnäst är det premiär för Maria Wern säsong 9 som jag har producerat. Jag medverkar även framför kameran i en kommande Viplay-serie. Samt ett kommande projekt på Kungliga Operan med Amir Chamdin. 

I Angola har jag träffat filmskaparen , skådespelare och andra härliga människor. De har tagit emot mig öppna armar och lär mig allt om mitt land, historia och kultur. Det känns väldigt bra att filmer från Angola kommer att kunna ta plats på årets CinemAfrica filmfestival. Jag hoppas att detta är början på en långsiktig relation mellan Sverige och Angola.