Resurs 2

aKasha

Vapen, kärlek och knäppa förvecklingar

Dags igen för den där härligt klassiska kärlekstriangeln: En man, en kvinna och… en AK-47:a?

Armén är på plats för att samla in sina mannar, och den skrytsamme soldaten Adnan ser fram emot nya stora bedrifter. Men han kan inte ta värvning igen om han inte får tillbaka sitt automatgevär, som olyckligt nog hamnat hos hans flickvän, Lina… som inte släpper tillbaka honom in i sitt hus efter ett svartsjukegräl! Med hjälp av den motvillige pacifisten Abdi måste han försöka stjäla tillbaka geväret, undvika att bli upptäckt arméns värvare och reparera sin relation med sin älskade Lina.

Den första spelfilmen gjord av den sudanesiske dokumentärfilmaren Hajooj Kuka (“Beats of the Antonov”) är en klassisk mustig kärleksfars med alla tänkbara ingredienser, män utklädda till kvinnor, mediciner med tokiga effekter, stridbara kvinnor och hopplösa karlar. Men den har samtidigt en allvarsam bakgrund i det infekterade och blodiga inbördeskriget nära gränsen mellan Sudan och Sydsudan, där Hajooj Kuka själv har verkat som krigskorrespondent.

Regi : Hajooj Kuka
Land : Sudan, Sydafrika, Tyskland, Qatar
Längd : 78 min
Språk : Arabiska med engelsk text
År : 2018

Watch film

Med stöd av

ForumCiv

Denna produktion har finansierats av SIDA genom ForumCiv. SIDA/ForumCiv delar inte nödvändigtvis de åsikter som här framförs. Ansvaret för innehållet är uteslutande producentens.

Region Stockholm

Stockholms Stad

Samarbetspartners