Resurs 2

Dachra

Skräck, häxeri och ödesmättade mardrömmar

Tre journaliststudenter som går en kurs i grävande journalistik börjar nysta i ett fall med en kvinna som i hemlighet hålls inlåst på en mentalinstitution, utan formella journaler. När de väl lyckas komma in och träffa henne tycks hon känna igen en av studenterna, den stenhårda reportern Yasmine, vars mörka mardrömmar döljer en blodisande familjehemlighet…

Dachra, av regidebuterande Abdelhamid Bouchnak, är en av de första skräckfilmerna i Tunisiens historia. Men med skickligt hantverk, oväntade kameravinklar och blinkningar till några av skräckfilmshistoriens allra mest hyllade klassiker lyckas filmen bygga upp en allt otäckare övernaturlig stämning som fått skräckfilmsentusiaster världen runt att jubla. Och när huvudpersonerna till slut följer spåret till en enslig gård långt ute i ödemarken, med en alltför inställsamt leende husbonde och märkligt undflyende kvinnor, är historien upplagd för ett riktigt fasaväckande slut.

Regi : Abdelhamid Bouchnak
Land : Tunisien
Längd : 114 min
Språk : Arabiska och franska med engleskt text
År : 2018

Watch film

Med stöd av

ForumCiv

Denna produktion har finansierats av SIDA genom ForumCiv. SIDA/ForumCiv delar inte nödvändigtvis de åsikter som här framförs. Ansvaret för innehållet är uteslutande producentens.

Region Stockholm

Stockholms Stad

Samarbetspartners