Resurs 2

Dhalinyaro

Youth

Uppväxt som gemenskap och skillnad

Lula Ali Ismail
2019 / Djibouti / 85 min / Somaliska, Franska
Svensk premiär

Att vara ungdom och stegvis bli vuxen är på många sätt en universell upplevelse, men det finns också alltid faktorer som skiljer oss åt. Föräldrarelationer, ekonomiska förutsättningar, självbild, samhällets ständiga förändring och slumpen ger olika möjligheter och tar människan i olika riktningar.

I Lula Ali Ismaïls film Dhalinyaro, vars titel betyder just “ungdom” på Somaliska, blir tre tonårsflickors uppväxt en spegling av Djuboutis samhälle och all dess komplexitet. Asma, troende och djupt intelligent, kämpar för att uppnå sina drömmar. Bortskämda och rika Hibo letar efter sig själv i fester och stapplande osäkerhet. Och Deka, som slits mellan möjligheten att studera utomlands och en dröm om att skapa förändring i sitt eget land.

Lula Ali Ismaïls långfilm är den första som någonsin producerats i Djibouti med en Djiboutisk regissör. Men det märks inte på en film där handlaget är säkert och som gjort succé inte bara på festivaler världen över utan också hos publiken i hemlandet.

Watch film

Trailer

Med stöd av

ForumCiv

Denna produktion har finansierats av SIDA genom ForumCiv. SIDA/ForumCiv delar inte nödvändigtvis de åsikter som här framförs. Ansvaret för innehållet är uteslutande producentens.

Region Stockholm

Stockholms Stad

Samarbetspartners