Resurs 2

Flatland

Brudklänningar, skjutvapen och hästjakter

Jenna Bass
Sydafrika / 2019 / 117 min / Afrikaans, Engelska, /Stockholm premiär

En mustig, queer, samtida Western med kvinnor i alla huvudroller. En spänningsfylld polisjakt på hästryggen och i lastbilar genom Sydafrikas ödemarker. En färgsprakande feministisk saga med mord i brudklänning, poliser som har ihop det med brottslingar och eldstrider i dammiga salooner. Jenna Bass, gäst på CinemAfrica 2018 med “High Fantasy”, är tillbaka med en storslagen skröna som fick öppna Berlinfestivalens prestigefyllda Panorama-sektion i fjol, och som inte liknar nånting annat.

Filmad med nästan enbart kvinnor i filmteamet är det här en historia om en oväntad mördare, hennes spänningssökande höggravida kompis och den godmodiga polisinspektören från storstaden som jagar dem båda. Som både en kärleksfull hyllning till westerngenren och en dekonstruktion av dess machoideal lyckas filmen ständigt hitta nya sätt att betrakta den sydafrikanska samtiden, utan att släppa på gasen. Allt eftersom skruvas tempot upp ännu mer, och alla historier vävs samman i ett rafflande och osannolikt klimax.

Watch film

Trailer

Med stöd av

ForumCiv

Denna produktion har finansierats av SIDA genom ForumCiv. SIDA/ForumCiv delar inte nödvändigtvis de åsikter som här framförs. Ansvaret för innehållet är uteslutande producentens.

Region Stockholm

Stockholms Stad

Samarbetspartners