Resurs 2

Freedom Fields

Friheten och faran i fotbollen

2011 störtades Muammar Gadaffi och Libyen gick in i en ny historisk period med större frihet – men också civilsamhällets sönderfall, inbördeskrig och nya möjligheter för mörka krafter att göra sig hörda. Dokumentärfilmaren Naziha Arebi följer i sin debutfilm Libyens utveckling genom att filma ett damfotbollslag, vars utmaningar och kamp blir representanter för de större kamper som hela landet och inte minst alla libyska kvinnor står inför. Med bedövande vackert foto, djup samhällsanalys och närgångna personporträtt har ”Freedom Fields” blivit en favorit bland både biobesökare och kritiker runt om i världen.

Fotbollslaget slåss med alla medel för att få resurser, respekt och i vissa perioder ens rätten att få spela, när konservativa röster och stelbenta, kontrollerande byråkrater försöker tvinga dem att sluta. Men utmaningarna går vidare än så, och de individuella kvinnornas liv bortom fotbollen, i kärleken, hemmet och arbetet, hotar att stjälpa omkull deras sportsliga ambitioner.

Regi : Naziha Arebi
Land : Libyen
Längd : 97 min
Språk : Arabiska med Englesk text
År : 2018
Svensk premiär

Watch film

Med stöd av

ForumCiv

Denna produktion har finansierats av SIDA genom ForumCiv. SIDA/ForumCiv delar inte nödvändigtvis de åsikter som här framförs. Ansvaret för innehållet är uteslutande producentens.

Region Stockholm

Stockholms Stad

Samarbetspartners