Resurs 2

I Am (Not) a Monster

Lustfylld kunskapsjakt mot ondskan

Nelly Ben Hayoun
2019 / UK / 98 min / Engelska / Stockholm premiär

Franskalgeriska Nelly Ben Hayoun, upplevelsedesigner, intellektuell, filmregissör och förespråkare av alternativa utbildningsformer, har gjort allt från att driva ett underjordiskt nattklubbsuniversitet till att iscensätta en orkesterspelning i rymden. I det här multidisciplinära jätteprojektet som kulminerat i en långfilm gräver hon ännu djupare, och undrar: Vad är egentligen kunskap? Vad är det att veta saker i internets tidsålder? Och är vi alla egentligen monster?

Med utgångspunkt i Hanah Arendts filosofiska gärning ger hon sig ut på en resa världen runt där hon med lika delar halsbrytande humor och innerligt djup möter personer som på olika sätt kan ge svar på frågan. Med dockor, teatersmink, en utklädningslåda som heter duga och knivskarpa frågor ställer hon allt från aktivister och filosofer till robotar och nonsenskonstnärer till svars och tvingar dem att funder över både sin egen och hela mänsklighetens tillvaro. För hur kommer det sig egentligen – i en tidsålder av överflödande kunskap – att Trump, Le Pen och världens demagoger ändå lyckats tagit människornas fantasier och hela världsbilder till fånga?

 

Watch film

Trailer

Med stöd av

ForumCiv

Denna produktion har finansierats av SIDA genom ForumCiv. SIDA/ForumCiv delar inte nödvändigtvis de åsikter som här framförs. Ansvaret för innehållet är uteslutande producentens.

Region Stockholm

Stockholms Stad

Samarbetspartners