Resurs 2

Lusala

En mans resa från hopp till självkonfrontation

Mugambi Nthiga
2019 / Kenya, Tyskland / 61 min / Swahili, Engelska
Svensk premiär

Bilmekanikern Lusala har precis flyttat hemifrån och stretar som så många andra ungdomar i Nairobi med att klara sig helt på egen hand. Men att klara sig på egen hand betyder också att han inte har någon att falla tillbaka på när mörka minnen ur barndomen tränger upp till ytan. Vad var det som gjorde egentligen att han lämnade familjehemmet och adopterades av släktingar? Svaret på den frågan leder obevekligt mot en konfrontation med de som gjort honom illa, men också lika mycket med honom själv.

Lusala är regissören Mugambi Nthigas debutfilm och är ytterligare en i raden av fantastiska filmer från det tysk-kenyanska produktionsbolaget One Fine Day Films, som tidigare gjort bland annat Kati Kati och Nairobi Half Life som visats på CinemAfrica tidigare år. Filmen tematiska hjärta arbetar öppet med att försöka bryta de många tabun som omgärdar mäns mentala hälsa, och konfronterar inte bara den unga rollkaraktärens inre liv utan också konsekvenserna och kopplingarna till samhället runt omkring. En tematik som bärs upp till fullo av den intensivt utmanande rollprestation som huvudrollsinnehavaren Brian Ogola står för.

Watch film

Trailer

Med stöd av

ForumCiv

Denna produktion har finansierats av SIDA genom ForumCiv. SIDA/ForumCiv delar inte nödvändigtvis de åsikter som här framförs. Ansvaret för innehållet är uteslutande producentens.

Region Stockholm

Stockholms Stad

Samarbetspartners