Resurs 2

Night/Ext

CinemAfrica-favoriten Ahmad Abdalla (”Rags and Tatters”) är tillbaka med en komedi om livet i Kairo, med alla dess ljusa och mörka sidor. Regissören Mou lever ett isolerat medelklassliv och hans filmprojekt håller på att falla ihop under det allt hårdare filmklimatet i den nya diktaturens Egypten. Tillsammans med den skenhelige och högröstade taxichauffören Mostafa och den gatusmarta sexarbetaren Touhou (egyptisk-österrikiska Mona Hala i en briljant roll) hamnar han på en dråplig och överraskande bilresa genom Kaironatten.

Med ett knivskarpt öga när det gäller klasskillnader, sexism och polisstatens censur tar regissören med oss till delar av Kairo som sällan skildras på film: bakgatorna, syltorna och polisstationens celler, där kulturkrockar och självgoda mansroller skapar den ena krångliga situationen efter den andra. Natten som de tre reskamraterna spenderar tillsammans blir ett panorama över det samtida Egypten i mikroformat, där den sprakande, pulserande storstaden bildar en levande kuliss av spännande möten och berättelser.

Regi : Ahmad Abdalla
Land : Egypten
Längd : 95 min
Språk : Arabiska med engelskt text
År : 2018

Med stöd av

ForumCiv

Denna produktion har finansierats av SIDA genom ForumCiv. SIDA/ForumCiv delar inte nödvändigtvis de åsikter som här framförs. Ansvaret för innehållet är uteslutande producentens.

Region Stockholm

Stockholms Stad

Samarbetspartners