Resurs 2

Our Dance of Revolution

Svart HBTQ-historia över generationer

Phillip Pike
2019 / Kanada / 102 min / Engelska
Svensk premiär

Sommaren 2016 stoppar svarta HBTQ-aktivister Torontos enorma prideparad, och vägrar flytta på sig innan deras krav på erkännande och säkerhet blir lyssnade på. Det är fortsättningen på en kamp som pågått i generationer – en kamp om att bli tagen på allvar och sedd inom både den svarta communityn i Kanada och inom HBTQ-rörelsen, en kamp för rättvisa, för livet och för att inte bli åsidosatta. En kamp med både glädje och sorg, med oändligt mycket kärlek, från hemmet och kyrkan till dragscenerna och dansgolvet.

Veteranfilmskaparen Phillip Pike har skapat en film som på djupet tar ett grepp kring Torontos svarta queerhistoria under de senaste 40 åren. Med intervjuer och arkivbilder skildrar han allt från triumferna till AIDS-epidemin, och träffar dussintals aktivister, deejays, dragartister och bara vanliga HBTQ-personer över generationerna. Och överallt samma universella beslutsamhet att den osynlighet som svarta HBTQ-personer upplevde i början av berättelsen aldrig mer ska få upprepas. Som en av aktivisterna i filmen säger: “För oss är synliggörandet av oss själva politiskt.”

Watch film

Trailer

Med stöd av

ForumCiv

Denna produktion har finansierats av SIDA genom ForumCiv. SIDA/ForumCiv delar inte nödvändigtvis de åsikter som här framförs. Ansvaret för innehållet är uteslutande producentens.

Region Stockholm

Stockholms Stad

Samarbetspartners