Resurs 2

Pier Kids

Hemlösa queers i New Yorks hjärta

Elegance Bratton
2019 / USA / 96 min / Engelska
Svensk premiär

Över hälften av alla hemlösa ungdomar i USA är queera, och nästan hälften av de queera hemlösa ungdomarna rasifieras som annat än vita. På Christopher Street Pier, mitt i New Yorks överklassiga hjärta, samlas hemlösa svarta queera ungdomar för att umgås, festa, sälja sex och hitta gemenskap och skydd, i en tillvaro där gatorna och parkerna ofta är tryggare än härbärgena. Det är bara några kvarter bort från Stonewall Inn där HBTQ-rörelsen startade – men den vita gayrörelsen verkar ha övergivit ungdomarna på Christopher Street Pier, vars tillvaro är lika utsatt som någonsin.

Filmskaparen Elegance Bratton var själv hemlös i över tio år och skildrar på djupet tillvaron för de unga på piren. Över en femårsperiod har han noga dokumenterat deras liv och berättelser. Vi träffar DeSean, uttrycksfull och skarpsinnig men ofta i fängelse. Casper, älskad av alla men plötsligt död i en mystisk bilolycka. Och inte minst Krystal, drag queen och transkvinna, vars försök att återkoppla till den homofoba och transfoba familj som en gång kastat ut henne inte alls går som hon tänkt sig.

Watch film

Trailer

Med stöd av

ForumCiv

Denna produktion har finansierats av SIDA genom ForumCiv. SIDA/ForumCiv delar inte nödvändigtvis de åsikter som här framförs. Ansvaret för innehållet är uteslutande producentens.

Region Stockholm

Stockholms Stad

Samarbetspartners