Resurs 2

Premature

Romans på gränsen till vuxenvärlden

Ayanna har just gått ut high school i Harlem och är på väg ut i vuxenlivet med en universitetsplats i kreativt skrivande på gång till hösten. En dag när hon hänger med sina kompisar på en basketplan träffar hon den några år äldre Isiah, en kompositör med skrivkramp som inte riktigt hamnat där han vill i tillvaron. De faller för varandra, två själar som båda är lika sökande och lågmälda, och inleder en vidunderlig sommarromans. Men allt går inte riktigt som de tänkt sig, och oväntade konsekvenser sätter ständigt hinder i vägen. Och vad händer när Ayanna ska åka iväg till sitt universitet?

Livet som svart tonåring i New York har sällan skildrats så melankoliskt, mjukt och vackert som i Rashaad Ernesto Greens finlemmade drama. Filmens medförfattare Zora Howard – som också spelar huvudrollen – har med sig ett sprakande, underfundigt språk där Harlems olika dialekter sammanfaller i en kvick och livfull rytmik, på gränsen till poesi. Och ändå är några av filmens allra starkaste scener nästan helt tysta.

Regi : Rashaad Ernesto Green
Land : USA
Längd : 89 min
Språk : Engelska
År : 2019
Svensk premiär

Med stöd av

ForumCiv

Denna produktion har finansierats av SIDA genom ForumCiv. SIDA/ForumCiv delar inte nödvändigtvis de åsikter som här framförs. Ansvaret för innehållet är uteslutande producentens.

Region Stockholm

Stockholms Stad

Samarbetspartners