Resurs 2

The Burial of Kojo

Symbolladat om drömmarna och döden

Den lilla flickan Esis pappa Kojo tar med familjen på en resa tillbaka, från byn helt omgiven av vatten till den stora staden, för att konfrontera en fruktansvärd händelse i det förflutna. Med sig på resan bär Esi en helig fågel, som under alla omständigheter måste skyddas undan den skräckinjagande kråkmannen från landet emellan – en uppochnervänd värld som både far och dotter möter i sina intensiva drömmar.

Under artistnamnet Blitz the Ambassador har regissören Blitz Bazawule skapat en rad kritikerrosade hiphopalbum, men också fascinerande filmer, konstverk och musikvideor med tunga symboliska budskap. Hans långfilmsdebut är en magisk hyllning till Ghanas natur och dess skönhet och grymhet, en djuplodande ekonomisk samhällsanalys och en andlig skildring av dödens psykologi. Med utsökta bildval, symbolladdade färger och metaberättelser genom en mexikansk såpopera (som ständigt syns på tv) staplar The Burial of Kojo lager på lager av tankar, och det är först i slutet som alla pusselbitarna faller på plats.

Regi : Sam Blitz Bazawule
Land : Ghana/USA
Längd : 89 min
Språk : Twi (Akan Kasa) och engelska med engelskt text
År : 2019
Svensk premiär

Watch film

Med stöd av

ForumCiv

Denna produktion har finansierats av SIDA genom ForumCiv. SIDA/ForumCiv delar inte nödvändigtvis de åsikter som här framförs. Ansvaret för innehållet är uteslutande producentens.

Region Stockholm

Stockholms Stad

Samarbetspartners