Resurs 2

Whose Streets?

Historien inifrån om Ferguson-protesterna

Sabaah Folayan, Damon Davis
2017 / USA / 103 min / Engelska

Whose Streets? är en berättelse som blickar rakt in i Ferguson-protesterna, berättad av aktivister och ledare som själva var på plats och som drivs framåt av samma rättvisekraft som fanns där. När Michael Brown, en obeväpnad tonåring, skjuts av polisen och lämnas liggande på gatan i flera timmar, är bristningsgränsen nådd för invånarna i St. Louis i delstaten Missouri. Sorg, långvariga rasbaserade spänningar och den nyfunna ilskan som kommit ur händelsen gör att lokalborna tillsammans kommer ut för en minnesstund och en protest. Föräldrar, konstnärer och lärare runt om i landet blir tillsammans stärkta kämpar i frihetens och rättvisans namn. Och när det amerikanska nationalgardet kommer till Ferguson med militärutrustning för att tysta protesterna blir dessa unga personer fanbärare för det nya motståndet.

Filmskaparna Sabaah Folayan och Damon Davis förstår den här berättelsen för att de själva har levt den. Whose Streets? är ett kraftfullt stridsrop för en generation som inte slåss för sina civila rättigheter, utan helt enkelt för sin rätt att få leva.

Watch film

Trailer

Med stöd av

ForumCiv

Denna produktion har finansierats av SIDA genom ForumCiv. SIDA/ForumCiv delar inte nödvändigtvis de åsikter som här framförs. Ansvaret för innehållet är uteslutande producentens.

Region Stockholm

Stockholms Stad

Samarbetspartners