Jobba hos oss!

CinemAfrica Filmfestival i Stockholm startade 1998 och är idag Nordens största festival för afrikansk kvalitetsfilm. Till festivalen bjuder vi in aktuella filmskapare och debattörer för att medverka i seminarier och samtal kring de filmer vi visar.

Vi längtar efter en ny verksamhetschef för CinemAfrica! Ditt uppdrag att leda kansliet och arbeta för att utveckla CinemAfrica (CA) över tid! Vi firar dessutom att vi fyller 25 i år!

Om CinemAfrica:
Vi är en ideell förening som arbetar med att sprida kvalitetsfilm från den afrikanska kontinenten och diasporan i Sverige. Vi visar spelfilmer, kortfilmer och dokumentärer gjorda av filmskapare med afrikanskt ursprung och fungerar som en plattform och forum för afrikansk film i Sverige. Vi arbetar för att öka utbudet av afrikansk film på biografer, festivaler, samt tv. Genom att visa film från Afrika arbetar vi för att komplettera det svenska kulturutbudet och uppdatera bilden av Afrika.

Om rollen:
Som verksamhetschef för CinemAfrica jobbar du för ständig utveckling, du är ett stöd till styrelsen, du leder också personalen samt är tillsammans med styrelsen ett bra team för att skapa stabilitet med utrymme för förändring. 

Du leder ett mindre team med en kommunikationsansvarig, koordinator för barn och unga och ekonomi. Kansliet växer i samband med festivalen men också beroende på de projekt som bedrivs. 

I dina arbetsuppgifter ingår bl.a. att:
-Du rapporterar till föreningens styrelse genom styrelseordförande
-Du är ansvarig för personalen, för kansliet, för planering och resurssättning av kansliet samt har ett arbetsmiljöansvar för personalgruppen.
-Planering & genomförande av verksamhet på kansliets arbete 
-Ansvar för ekonomi planering och verksamhetsutveckling
-Du är ansvarig för planering, genomförande och uppföljning av verksamheten (verksamhetsplanen förbereds med styrelsen)
-I rollen ingår övergripande ansvar för bidragsansökningar, redovisningar & rapporter genomförs av kansliet eller konsulter
-Stöd i styrelsens löpande arbete
-Tillsammans med styrelsens ordförande och vice ordförande är kontaktpersoner för samarbetspartners, press samt för nyckel organisationer.

Som person tror vi att du är strukturerad, kommunikativ, proaktiv och inlyssnande.  Du tycker också att struktur, nätverk och utveckling är något som kommer naturligt för dig och viktigt i ditt ledarskap.

Tjänstens omfång är mellan 75-100% och kan förhandlas.
Tillträde enligt överenskommelse dock senast 1 oktober 2023
Sista ansökningsdatum: 17 aug. 2023
Skicka till: nabil@cinemafrica.se

Tjänsten är placerad i fina lokaler i Hornstull tillsammans med ett nätverk med andra filmfestivaler. Idag finns en kommunikationsansvarig och en koordinator för barn och unga samt en extern ekonom.

För mer information: 
Vice Ordförande Nabil Belkacem mail: nabil@cinemafrica.se mobil: 076 124 10 10
Ordförande: Maureen Hoppers, mail: maureen@cinemafrica.se mobil: 072 540 54 00