Praktisera hos CinemAfrica?

CinemAfrica söker praktikanter med inriktning kommunikation
och event!

Den 21 – 29 oktober 2023 arrangeras den 25:e upplagan av CinemAfrica filmfestival. CinemAfrica är en ideell förening som arbetar med att sprida kvalitetsfilm från den afrikanska kontinenten och diasporan i Sverige. 

Att praktisera på Cinemafrica innebär att du får ta del av Nordens största filmfestival för afrikansk kvalitetsfilm. Du får erfarenhet inom bland annat projekt – och eventplanering, programsammansättning, kommunikation OCH publikarbete.


Praktikant inriktning kommunikation – sociala medier.


Du kommer att ansvara för sociala medier och assistera med hemsida och nyhetsbrev. Som person är du prestigelös och gillar att tänka strategiskt i kommunikation på olika plattformar. Du trivs att arbeta både i team och självständigt. Du är kreativ, nog­grann och har förmågan att skriva en­gagerande och säl­jande texter. Du studerar eller har studerat relevant utbildning inom digital kommunikation/ marknadsföring. Meriterande om du har kunskaper i Photoshop och InDesign.


Praktikant inriktning eventplanering  

Du ansvarar för de delar av eventen som rör teknik, dekor och du ser till att  allt det praktiska är ute på biograferna. Du kommer även att samarbeta med teknikavdelningen och se till att alla filmer är på plats för visningarna. Du är en stresstålig problemlösare, strukturerad, kan ha många bollar i luften och har ett öga för detaljer. Du studerar eller har studerat relevant utbildning inom eventplanering. Meriterande om du har B-körkort.

Praktikperioden för båda rollerna är 2-5 månader med start tidigast augusti/september 2023

Välkommen att skicka din ansökan till mam@cinemafrica.spektradesign.se senast den 15 Juni 2023.